masszázs hatásaisportmasszázs vélemények

Mire jó a sportmasszázs?

A sportmasszázs meglehetősen összetett dolog. Öt alaptechnikából épül fel, melyek a következők: simítás, gyúrás, vibráció, ütögetés és dörzsölés. Ezeknek a kombinációja alkot egy komplett masszázsprogramot. A sportmasszázs az erőteljesebb, intenzívebb masszázs típushoz tartozik. A kezelés során a mélyebb rétegeket, a mély izomzatot is átdolgozzuk.

Sportolóknál nagyon fontos, hogy az izomzat regeneráló és ellenálló képessége fokozottan nőjön. A rendszeres sportmasszázs az izom teljesítőképességét többszörösére képes növelni. Hasznos a sport előtti masszázs, hogy a letapadt, feszülő izmokat fellazítsuk, bemelegítsük, ezáltal rugalmasabbak, terhelhetőbbek lesznek. A sport utáni masszázs, pedig azért hogy a felgyülemlett salakanyagok /tejsav/ felszívódjanak.

Aktív sportolóknak ajánlott rendszeresen sportmasszázst igénybe venni. Ez a masszázsfajta akkor a leghatásosabb, ha legalább hetente kétszer végzik el rajtunk. Heti négynél többször viszont nem javasolt a masszíroztatás. Ha a teljes test átgyúrásra kerül, az legalább 20 percig tartson. Részmasszázs esetén a minimális időtartam 12 perc.

Egy masszázssorozat legtöbbször 6-12 alkalomból áll, és közöttük 4-6 hetes szüneteket kell tartani. Ez az úgynevezett ingermentes pihenőfázis. Ha sportsérülésünk van, ezt feltétlenül jelezzük a masszőrnek! A rendszeresen végzett sportmasszázs javítja izmaink általános állapotát, és segíti a sérülésekből való felépülést. Igénybe vételét nem csak élsportolóknak ajánljuk, hiszen egészséges izmokra és ízületekre mindenkinek szüksége van.

Miben különbözik a sportmasszázs más masszázsoktól?

Az alaptechnikák ugyanazok a sportmasszázsnál, mint más masszázsnál, ám sokkal erőteljesebb. Az erős simító, gyúró, ütögető mozdulatok célja az összenövések lebontása, a hegszövetek tompítása. A sportmasszázs erősebb mozdulatokkal, mélyebben stimulálja az izomszövetet, s egyes mozdulatokat túlléphetik a kellemes fogalmát, sosem lehet annyira fájdalmas, hogy a masszírozott fél feszültté váljon a fájdalomtól.


Kérjen időpontot Sportmasszázs szolgáltatásunkra