masszázs hatásai

Illóolajos masszázs

Az illóolajos masszázs segítségével leküzdhetjük a stresszt, a feszültséget, a szorongást és testünk lelkünk egyensúlyba kerül, vagyis felüdül. Az illóolajokat úgy tartjuk számon, mint egészségünkre jótékonyan ható, kellemes és természetes szereket. Illóolajokkal történő gyógyítást aromaterápiának nevezik, ami lényegében aromák által történő terápia.

Az aromás masszírozáskor illóolajokat használunk, a növényi kivonatok jóval hatékonyabbak bármely általánosan használt krémhez, hiszen mélyebbre fejtik ki a bőrön keresztül hatásukat, ugyanis vérárammal halad egészen a belső szerveinkig.

A legfontosabb illóolajok, amiket masszázsnál is használunk amellett, hogy nagyon kellemes illatuk van, különböző hatást gyakorolnak szervezetünkre.

  • A legközkedveltebb a levendula virágból készült levendulaolaj, ami a lelki egészségmegőrzésben játszik fontos szerepet. A levendulaolaj az idegrendszerre jótékonyan hat, a nyugalmi állapot helyreállítását biztosítja. Ezért, ha úgy gondolja, stresszes idegállapotban van, alvászavarral küszködik, érdemes a levendulaolajat választani a masszázshoz.
  • Következő gyógynövényünk a citromfű. Sportolok, fizikai/ülő munkát végzőknek kifejezetten ajánljuk a citromfű masszázsolajat. Izomfájdalmak és reumatikus fájdalmak esetén oldja a becsomósodott izmokat, stresszes pontokat.
  • Narancs-fahéj masszázsolaj: ez az olaj javítja a testfelszín vérellátását, ezért a narancsbőr eltűnésében is segít, mivel támogatja a mérgező anyagok eltávolítását.
  • aloeolaj: vitaminban és ásványi anyagban gazdag olaj
  • olivaolaj: tápláló, gyulladáscsökkentő regeneráló hatású

Próbálja ki illóolajos masszázsunkat, válassza igényeinek megfelelő olajat, ha bizonytalan melyik lenne Önnek a megfelelő, szívesen segítünk.