kinesio tape vélemények

Kineziológiai tapasz hatásai

A kineziológiai tapaszt a 70-es évek elején a japán származású Kenzo Kase fejlesztette ki az addig kötésekkel rögzített izmok, ízületek, végtagok gyógykezelésére. Az emberi bőrhöz hasonló rugalmas, mozgékony pamutszalagok anélkül a sérült ízületeket, izmokat, hogy jelentősen korlátoznák azok szabad mozgását, így elősegítve a gyors regenerálódást. A kineziológiai tapasz mentes a kémiai anyagoktól ennek ellenére mellékhatások nélkül csökkenti a fájdalmat. A különleges technikával felragasztott szalag hatására, enyhül a fájdalomérzet, intenzívebbé válik a vér és nyirokkeringés, a bőr alatti szövetek fellazulnak.

FONTOS!
A kineziológiai tapasz felhelyezését mindenképpen bízzuk szakemberre a felhelyezést alapos anatómiai vizsgálat előzi meg. Ha a tapasz nem a megfelelő technikával kerül fel a páciensre a kezelés hatástalannak bizonyul, sőt akár káros következményei is lehetnek.

A kineziológiai tapasz felhelyezésének ellenjavallatai: Lokális bőrsérülés, daganatos megbetegedések, láz, fertőző betegségek, trombózis veszély.

Budapesti és dunakeszi masszázs szalonunkban a kineziológia tapaszt szakszerűen, a megfelelő technikával helyezzük fel a sérült, problémás területre. Keressen minket bizalommal!