derék masszázs

Derékfájás, lumbágó, isiász

Derékfájás, lumbágó

Gerincoszlopunk legjobban megterhelt szakasza az ágyéki gerinc, a derék. Ennek megfelelően gyakoriak a betegségei is. Ezeknek a leggyakoribb tünete a derékfájdalom, derékfájás.

A derékproblémák legáltalánosabb okai a túlnyújtott hátizmok és gerincízületi szalagok, a túlságosan összenyomott porckorongok és a gerinckörnyéki izmok túl kemény, görcsös állapota.

Az egyre erősödő derékfájdalom többnyire izom eredetű fájdalom. Amennyiben a gerinccsigolyák kimozdulnak a helyes, szimmetrikus állapotukból, a szervezet megpróbálja automatikusan korrigálni

Ilyenkor a csigolyák melletti izomkötegek állandóan dolgoznak, görcsös feszítéssel igyekeznek a csigolyákat a megfelelő pozíciójukban tartani.

Fontos, a fájdalom okainak a felderítése a megfelelő mozgásszervi betegség felismeréséhez.

A leggyakrabban jelentkező betegség a lumbágó, melyet közönséges derékfájásnak is nevezhetünk. Ebben az esetben nincs idegrendszeri tünet, mint a porckorongsérvnél. Ebben az esetben igen heves, minden mozdulatra kínzó fájdalom jelentkezik.

Porckopás

Az ilyen eredetű derékfájdalom esetén jellemző, hogy pihenésre csökken, reggeli derékmerevséggel jár, ami a mozgás hatására elmúlik.

Isiász

A derékfájás okozója lehet isiász betegség is (ülőidegzsába). Ez a gerincsérvnek az a formája, amikor a porckorong az ülőideget nyomja. A farpofákba és az alsó végtagba kisugárzó fájdalom jellemzi, egyéb tünetekkel együtt is.

Derékfájás kezelése

A derékfájás okától függően, más-más kezelés lehet a legmegfelelőbb. Érdemes a természetes fájdalomcsillapítás kezelési lehetőségeit előrébb venni.

Amiben mi tudunk segíteni:

A fájdalom megszűnése után minden esetben szükséges a későbbiekben gyógymasszázzsal lazítani és gyógytornával megerősíteni a gerincoszlop mellett futó izomkötegeket, a betegségek kiújulásának elkerülése érdekében! Már havi egy alkalom gyógymasszőrök által végzett gyógyító jellegű masszázs is elég a szintentartáshoz, hogy a fájdalom ne ismétlődjön meg.

Keressen minket bizalommal.