cellulit masszázs

Cellulit masszázs, kavitációs zsírbontással kiegészítve

A kavitációs zsírbontás egy műtéti beavatkozás nélküli kozmetikai eljárás, amely a kavitáció elvén működik.

A kavitációs zsírbontás (más néven ultrahangos zsírbontás) 4–10 MHz frekvenciájú ultrahanghullám segítségével apró buborékokat hoz létre a zsírsejtek közötti térben. Az ultrahanghullám a szövetet és szerveket érintetlenül hagyva kizárólag a zsírszövetre fejt ki hatást. A kavitáció hatására létrejövő buborékok megroppantják a zsírsejtekben tárolt zsírcseppeket. A zsírcsepp alkotórészei (zsírsavak) folyékonnyá válnak, bekerülnek a nyirokáramba, majd távoznak a bélrendszeren keresztül.

A kavitációs zsírbontás célzott területre fejti ki a hatását, így a legproblémásabb területeken segít. Derék, has, comb, fenék, így a területet mi magunk tudjuk kiválasztani. Az ultrahangos zsírbontás a zsírsejtek számát azonnal csökkenti a kezelt területen. Az elfolyósodott zsír a zsírbontást követő napokban a természetes salaktalanító folyamatok során ürül ki a szervezetből.

A kezelés teljesen fájdalommentes! Az alakformálás kizárólag speciális ultrahangrezgések segítségével történik. A kavitáció során érezhető hőhatást ezek a rezgések váltják ki azáltal, hogy mozgásba hozzák a zsírsejteket. A sejtek intenzív rezgése következtében termelődő hő beindítja a zsírbontás folyamatát és – a nyirokkeringést fokozva – a lebontott zsír elszállítását is segíti.

Az ultrahangos kezelés a narancsbőr ellen is alkalmazható, a narancsbőrt a bőr alatti zsírsejtekben felhalmozódott méreganyagok okozzák. Mivel ultrahangos, kavitációs zsírbontás során ezeket a zsírsejteket eltávolítjuk, a kezelés hatására a narancsbőr is eltűnik.

Előnyei:

  • egyszerű egészségtudatos táplálkozás mellett csak a kívánt területről történik a zsírszövet csökkentése
  • a kezelés után a vendég folytathatja a napi megszokott tevékenységét
  • teljesen fájdalommentes

Cellulit masszázst kiegészítve kavitációs zsírbontással még jobb eredményt tudunk elérni!

 

Cellulit masszázs

A cellulit masszázs egy speciális masszázstechnika, melynek egyes elemei erőteljesebbek, mint a svédmasszázs, mivel a céljuk a zsírsejtek feltörése, összetörése, hogy a bennük tárolt méreganyagok a véráramba kerülve végre elhagyhassák a szervezetünket.

Itt is mint a kavitációs zsírbontásnál, lokalizáltak azok a területek ahol a kezelés folyik. Mint pl.combok, fenék, has. Így a két kezelés együttes alkalmazása sokkal jobb eredményt mutathat.

A narancsbőr kialakulásának hátterében egyrészt a nem megfelelő módon működő nyirokrendszer is állhat és, vagy a mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, nem megfelelő és minőségű (cukros üdítők) folyadék bevitel. A méreganyagok mind a sejtekben és a sejtközötti térben halmozódnak fel, és ha a nyirokrendszer nem működik megfelelően, a salakanyagok felszaporodnak, és ez nagymértékben rontja a sejtek anyagcseréjét, ami kihatással van az általános egészségi állapotra.

 

Mitől hatékony az alakformáló masszázs?

A masszázs során a zsírszövetek fellazulnak, ami megkönnyíti a szervezetünk számára a lebontásukat. A masszázs hatására a hajszálerek aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a szövetek hőmérséklete, és ezek a folyamatok mind azt szolgálják, hogy a sejtek anyagcseréje felgyorsuljon, a méreganyagok felszabaduljanak és kiürüljenek a véráramba.
Ezt a hatást lehet még fokozni azokkal a masszázskrémekkel, amelyekben a megfelelő hatóanyagok, gyógynövények szintén intenzívebbé képesek tenni a folyamatot. A bőr struktúrája visszanyeri fiatalságát, rugalmas és ragyogó lesz.

 

A masszázs folyamata

Több masszázs technika „összegyúrásával” történik:


Nyirok irányú masszázs:

A nyirokrendszer működését serkenti, amely a zsírsejtek tartalmát, zsírsavakat és salakanyagokat egy komplex lebontási folyamat során a nyirok rendszeren, vérkeringésen és a  kiválasztó rendszeren keresztül üríti a szervezetből.

Köpölyös vákuum-kezelés:

Intenzív fizikai kezelés mely serkenti a vérkeringést és a perifériás vérellátást, fokozza a zsírsejtek lebontását és a depózsír elégetését. Helyi keringés fokozó hatása anyagcsere fokozó hatású is egyben. Segít a kívánt irányban befolyásolni a nyirokkeringést a kívánt eredmény elérése érdekében. Egyenletesen intenzív hatása révén kiegyensúlyozott és tartós eredmény érhető el.

Zsír”törő”masszázs:

Rendkívül intenzív, radikális speciális masszázs fogások segítségével a zsírsejtek tartalmát a kiválasztó rendszer irányában mobilizáljuk a kényes, súlyfelesleggel rendelkező területekről. Fizikai megnyílvánulásai: csökkenő testrész méretek, a zsírsejtek térfogatának redukciója végett. Bőr rugalmasságának, feszességének fokozódása a zsírsavak ürülése miatt, a narancsbőr (cellulit) csökkenése, a fokozott vérkeringés és anyagcsere következtében.

 

Fontos tudni, hogy az alakformáló masszázsok ezek fajtái fájdalommal járhat, mivel ez egy intenzív irányított fizikai behatás. Amely mobilizálja a zsírsejtek tartalmát, és stimulálja a szervezetet annak lebontására.

Ezeket szemelőtt tartva látványos változások következhetnek be a két kezelés együttes használatakor, de külön-külön is szemmel láthatók a kezelés eredményei.