masszázs hatásai

Az ülőmunka hatásai ellen masszázzsal

A kialakult izomfájdalmak, csomók, letapadások már-már népbetegségnek számítanak. A hát izmai görcsössé válhatnak, melynek oka leginkább a stressz, illetve az állandó ülőmunka és a rohanó életmód is okozhat problémákat.

Ülőmunka ártalmai

A folyamatos ülőmunka következtében az izmok letapadnak, az ízületi mozgások beszűkülnek. Csomók alakulnak ki az izmokban, melyek fájdalmasak lehetnek, végtagzsibbadást okozhatnak. A gerincoszlop rendellenes megterhelésének következtében akár porckorongsérv is kialakulhat. A nyaki izomzat beszűkülése fejfájást is eredményezhet.

Mit lehet tenni ellene?

Fontos, hogy mozgásban kell tartani az említett területet. A mozgás segítheti az izomtónus normális beállítását. Ajánlott beiktatni a nyújtó mozdulatokat is a mindennapi életbe.

A mozgás mellett a masszázsnak is nagy szerepe van a normális állapot kialakításában, illetve annak szinten tartásában. A hát, váll, és nyak masszírozásának célja a fájdalmas izomcsomók lazítása, a letapadások feloldása, a hát izomtónusának fokozása. Rendszeres alkalmazása esetén a hátizmok megerősödnek, jobban bírják a mindennapi megterhelést.

Milyen problémákat képes a masszázs orvosolni?

  • derékfájás
  • fejfájás
  • hátfájás
  • nyakfájás
  • ülőmunka következményei

Tekintse meg masszázs szolgáltatásainkat, és szabaduljon meg az ülőmunka által kialakult fájdalmaitól!