masszázs hatásai

Kinek ajánljuk a masszázst?

A masszázst a babáktól a nyugdíjas korosztályig, tehát kortól függetlenül mindenkinek ajánljuk, de bővebben kifejtünk néhány dolgot, hogy könnyebb legyen eldönteni, kinek mi lenne a jó.

Kezdjük a babáknál, miért is szükséges már csecsemőkorban elkezdeni a masszázst?

  • a babamasszázs egy simításokból álló masszázsfajta, izomlazító ,tónus fokozó, segíti az emésztőrendszer működését, tehát hasfájós babáknak kifejezetten ajánljuk.
  • gyerekeknél/serdülő korúaknál a masszázs sokat segít a testtartási problémákkal küszködőknek, a hirtelen növés gerincferdüléshez vezethet ami hátfájást ,görnyedést eredményez.

Ülőmunkát végzőknek:

Az egész napos ülés következtében kóros izomtónus alakul ki (izomletapadás), általában nyaki részen ,lapockák között jelentkezik. Ennek következménye a mély hátizmok gyengesége. Az izomletapadás végtag zsibbadáshoz, rossz testtartáshoz, fejfájáshoz vezethet. Masszázzsal oldhatjuk az izomcsomókat, fellazíthatjuk a megfeszült izomzatot. A rendszerességen alapul minden.

Fizikai munkát végzőknek:

A fizikai terheléstől izmaink megrövidülnek, idővel diónyi csomók keletkeznek. Ezek az izomcsomók egyes részeken idegeket nyomhatnak. Ilyenkor a masszázs megoldást jelenthet, oldja a fizikai blokkokat vérkeringés fokozó.

Sportolóknak:

Bármely sporttevékenység után fontos az izomzat regenerálása, a merev izomzat sportsérüléshez vezet, a masszázs csökkenti az izomgörcsöket, fájdalomcsillapító hatású a jövőbeni sérülések megelőzésében is szerepe van.

  • Kismamáknak
  • Fogyni és formálódni akaróknak
  • Álmatlansággal küszködőknek
  • Lazulni , kikapcsolódni
  • Nyugdíjasoknak

Tehát a masszázst mindenkinek ajánljuk manuálterápiás céllal. Személyre szabott masszázskezeléssel pár alkalom után érezhető a változás.


Kérjen időpontot bármelyik masszázs kezelésünkre