gyógymasszázs véleményekmasszázs hatásai

A gyógymasszázs élettani hatásai

A masszázs egyidős a történelemmel

a szervezet ellazulását elősegítő módszer, egyidejűleg gyógyító növényi kivonatok és olajok bejuttatásával. A masszázs legfőbb hatása a relaxációban rejlik, kikapcsolódhatunk – csendben fekszünk vagy ülünk, miközben „kényeztetnek” minket, törődnek és foglalkoznak velünk. Mindezek elősegítik, hogy a testünk nyugalmi állapotba kerüljön. A masszázsnak összetett hatásából adódóan mind az egészségmegőrzés, mind a regenerációban jelentős szerepe van. Egy meghatározott pontra gyakorolt masszázs gyógyító folyamatot indít el az adott helyen, de aztán egy jóval átfogóbb jótékony hatása is érvényesül.

A masszázs felpezsdíti a vérkeringést:

masszázs közben a bőr alatti véredények kitágulnak, és így fokozódik a sejtek vérellátása. Miközben masszázs hatására fokozódik a nyirok- és véráramlás, az izomzat elernyed. A masszázsnak köszönhetően a tápanyag-hasznosítás feltételeiben is javulás áll be, a vénás vérkeringésbe kerülő méreganyagok kiválasztása fokozódik, így a sejtek fellélegezhetnek. Ezenkívül a masszázs helyreállítja a hormonális egyensúlyt, és fokozza a szövetek oxigénellátását. Végül pedig jótékony hatással van az idegrendszerre.

A masszázs nyugtató hatását legerősebben talán a hátunkon érezhetjük. Ez részben annak tudható be, hogy a lelki eredetű feszültségek általában a hát és a váll izmaiban koncentrálódnak. Az izmok – különösen a testtartással kapcsolatosak – gyakran megfeszülnek, többnyire a helytelen tartás, illetve az érintett izmok megerőltetése miatt. A stressz, mint amilyen az idegesség okozta feszültség, hasonló hatást eredményez. Kísérletek bizonyítják, hogy az érintés teljességgel nélkülözhetetlen a szervezet életben maradásához.

Javaslatok és ellenjavaslatok:

A masszázs sok betegség esetén alapterápiaként alkalmazandó, vagy más módszerekkel együtt kiegészítő terápiaként szolgálhat. Nagyon hasznos lehet azok számára is, akik jó egészségnek örvendenek. Hátfájás, fejfájás, emésztési zavarok fennállása esetén javasolt. Az epét ingerelve serkenthető a bélműködés. Biztosan hatásos izomzsugorodásnál, – sorvadásoknál, íngyulladásoknál, rándulásoknál, húzódásoknál és ficamoknál. Jótékony hatása van a légzési problémák fennállásakor. Segítséget nyújthat annak, aki keringési problémákkal, visszértágulattal, görcsökkel, ödémával vagy lábfájással küzd. Enyhíti a reumás panaszokat. Csökkenti a zsírlerakódást, tonizál és feszesít. Fontos megjegyezni azonban, hogy a masszázs gyulladásos folyamatok, duzzadt és bepirosodott testrészek, illetve magas láz fennállása esetén nem javasolt.


Kérjen időpontot Gyógymasszázs szolgáltatásunkra